Om min karklud i rib-mønster

Når man hækler et rib-mønster, hækler man i bagerste maskeled. Det giver et mere elastisk udseende, og er rigtigt godt at bruge til f.eks. karklude, som her.

Er det første gang, du giver dig i kast med de der led helt bagerst, vil jeg anbefale dig at scrolle, scrolle og scrolle ned til bunden, hvor du finder min video-guide til hvordan 🙂

Produktionstid: 3 timer
Sværhedsgrad: Let
Format: 25 x 25 cm
Mor Anette boblepude

Opskriften her på karklud i rib-mønster er meget begynder-venlig, da du kun skal kunne lave en luftmaskekæde, fastmasker og hækle i bagerste maskeled.

Er du begynder? Fedt altså! Scroll helt ned til bunden: Der har jeg samlet de videoer, du skal bruge, for at kunne hækle denne 🙂

Mor Anette boblepude

Opskrift

Til karklude bruger jeg altid altid altid bomuldsgarn i 8/4. Det suger godt, og det meste kan vaskes ved 60 grader (selvom der står 40 grader angivet, vasker jeg mine klude ved 60 grader, for at sikre, at de bliver rene. Farverne falmer lidt med tiden, men hellere en falmet klud end en beskidt klud 😉 )

Start: Brug nål 3 mm og lav en luftmaskekæde med 63 luftmasker (lm) + 1 vendemaske (vm). Start i 2. maske fra nålen ved hver række. (altså du tæller ikke vendemasken med – den er der, for at du kan komme op på rækken over).

RK 1+ (1 fastmaske i bagerste led) 62 gange, 1 fastmaske i begge led, 1 vm, vend.

Gentagelser

Gentag, til du har en kvadratisk klud. Jeg laver 60 rækker for at få en kvadratisk karklud.

Stram luftmasken til, så den låser, klip garnet og hæft tråden.

Babaaaaa: Du har nu en karklud i rib-mønster, der er klar til brug 🙂

FYI: Den sidste fastmaske, som du laver på normal vis, gør, at kluden bliver mere fast i kanten. Laver du også den i bagerste maskeled vil den blive noget “flaneret” (som min mor ville sige det 😉 Oversat til ujævn).

Flere gratis hækleopskrifter på karklude

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Vasketip: Eddike-bad

Inden dine karklude skal vaskes første gang, så læg dem i eddike-vand. Så holder de farven bedst muligt og sugeevnen forbedres, når du skal have dem i brug første gang. Og har vi ikke alle stået i situationen med en alt for frisk klud, der er så frisk, at intet vand kan komme ind. Så står man der og prøver at blande garnmassen med vandmassen og noget så simpelt bliver så kompliceret.

Et blandingsforhold er ca. 1 skvæt eddike til 8 skvæt kold vand.

Derefter vasker du dem efter garnets vaskeanvisning. Eller efter min anvisning som er 60 grader (90 grader hvis den er hvid), lige meget hvad vaskeanvisningen siger (hvis det altså er 100% bomuld). Det er på eget ansvar (skal der lige siges), men så er du sikker på rene klude. Du kan risikere, at de falmer lidt i farven, men:

“Hellere bleg og ren end beskidt og pæn” 😉

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa