Om denne hæklet karklud i muslingemønster

Dette muslingemønster er et af mine go-to-mønstre, når det kommer til karklude, da det er super hurtigt at få en klud af nålen. Det er et feminint og fint mønster, som har karakter. Muslingen består af 5 stangmasker (stm) i samme maske, så kluden er hurtig at producere.

Det er en personlig sag, når det kommer til at lave en kant. Jeg foretrækker, at lave karkluden i muslingemønster uden kant, da jeg godt kan lide det mere rå udseende, men vælger man en kant til denne, vil jeg anbefale at lave den i fastmasker (fm), så muslingerne får den primære opmærksomhed.

Kanten laves en side af gangen. Jeg plejer at sjusse mig lidt frem til, hvor mange fastmasker der skal være. Efter en side er lavet, ser jeg det an, og er det for stramt eller løst, laver jeg det om. I hjørnerne laver jeg 3-4 fm, for at få et flot og kvadratisk hjørne. En kant er en rigtig god idé, hvis du ikke er så rutineret indenfor hækling, til at få kluden til at syne mere kvadratisk.

Produktionstid: 2 timer
Sværhedsgrad: Let
Format: 25 x 25 cm
Mor Anette boblepude

Denne hækleopskrift på hæklet karklud i muslinge-mønster kræver, at du kan lave stangmasker (stm), halvstangmasker (hstm) og fastmasker (fm), så den er let at gå til.

Mor Anette boblepude

Opskrift

Helt generelt er al bomuldsgarn i 8/4 ret godt at bruge til karklude, da det meste kan vaskes 60 grader (selvom der står 40 grader angivet, vasker jeg mine klude ved 60 grader, for at sikre, at de bliver rene. Farverne falmer lidt med tiden, men hellere en falmet klud end en beskidt klud 😉 ).

Start: Brug nål 3 mm og lav en luftmaskekæde med 58 luftmasker (lm) + 1 vendemaske (vm). Start i 2. maske fra nålen (altså du tæller ikke vendemasken med – den er der, for at du kan komme op på rækken over).

RK 1+ (1 fastmaske, spring 2 masker over, 5 stangmasker i samme maske, spring 2 masker over) 9 gange, 1 fm, spring 2 masker over, 3 stm i sidste maske, 1 vm, vend.

Gentag, til du har en kvadratisk klud. Jeg laver 29-30 rækker med muslinger.

Sidste RK For at få den lige i toppen, så kluden bliver kvadratisk, gør du følgende:

(2 halvstangmasker, spring 1 maske over, 3 fm, spring 1 maske over) 9 gange, 2 halvstangmasker, spring 1 maske over, 2 fm, 1 lm.

Stram luftmasken til, så den låser, klip garnet og hæft tråden.

Babaaaaa: Du har nu en karklud i muslinge-mønster, der er klar til brug 🙂

Flere gratis hækleopskrifter på karklude

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Vasketip: Eddike-bad

Inden dine karklude i muslinge-mønster skal vaskes første gang, så læg dem i eddike-vand. Så holder de farven bedst muligt og sugeevnen forbedres, når du skal have dem i brug første gang. Og har vi ikke alle stået i situationen med en alt for frisk klud, der er så frisk, at intet vand kan komme ind. Så står man der og prøver at blande garnmassen med vandmassen og noget så simpelt bliver så kompliceret.

Et blandingsforhold er ca. 1 skvæt eddike til 8 skvæt kold vand.

Derefter vasker du dem efter garnets vaskeanvisning. Eller efter min anvisning som er 60 grader (90 grader hvis den er hvid), lige meget hvad vaskeanvisningen siger (hvis det altså er 100% bomuld). Det er på eget ansvar (skal der lige siges), men så er du sikker på rene klude. Du kan risikere, at de falmer lidt i farven, men:

“Hellere bleg og ren end beskidt og pæn” 😉

Video-guides

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa