Project Description

Den gode garnende

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Her er et tip, til hvordan du kan hækle, uden at din garnnøgle hopper rundt, når du hiver i garnet. Jeg lærte dette tip af min mor, da jeg startede med at hækle, da det er super smart.

Det er specielt godt, hvis du er helt nybegynder indenfor hækling, da det vil spare dig for meget besvær med garnnøglet.

Hvordan finder du den gode garnende?

Det første, du gør, er at stikke begge dine pegefingre ind i hver sin ende af garnnøglet. Så masserer du dit nøgle op, ved at rotere med begge fingre inde i nøglet. Så skulle dine fingre gerne lige så stille vikles ind i lidt garn. Det garn, tager du fat i og hiver ud af den ene ende (ofte er der lidt mere plads i en af enderne). Hvis ikke enden er i det lille stykke, så kan du hive lidt, til det kommer frem.

Nogle gange kan man falde over lidt umulige garnnøgler, hvor du næsten hiver 1/3 garnnøgle ud. Men det er hurtigt at få hæklet frit,

Nu kan dit nøgle ligge helt stille, når du hiver afsted i det. Det er virkeligt befriende! Og meget lettere at hækle, fordi det ikke vil stramme og sno i dit garn. Samtidigt undgår du at det ryger rundt og ned på gulvet og bliver beskidt. Jeg gør dette, hver gang jeg tager hul på et nyt nøgle.

Skal du hækle med to tråde, men har du kun et nøgle, kan du også benytte dig af dette tip, hvor du så bruger den inderste ende og den yderste. Det er altså ret smart.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse med tippet 🙂