Muslingemønster

Her viser jeg dig hvordan du laver muslingemønster. Jeg viser, hvordan muslingerne kommer frem, hvordan du vender og fortæller lidt om, hvordan du kan gøre det nemmere for dig selv.

Hvordan hækler du Muslingemønster

Muslingen består af 5 stangmasker (stm), der er hæklet i samme maske. Du hækler muslingemønstret ved at sætte en fastmaske (fm) i første maske, springe 2 masker over, lave 5 stangmasker (stm) i næste maske, springe 2 masker over, lave en fastmaske (fm) og fortsætter med 5 stangsmasker (stm) i samme maske. Når du vender, laver du en halv musling, som er 3 stangmasker (stm) i den sidste maske. Når du har lavet dem, laver du en vendemaske, som er en enkelt luftmaske, og på næste række starter du igen med en fastmaske (fm) i 2. maske fra nålen, da du lige har vendt rundt.

Muslingemønstret er lidt af en klassiker, når det kommer til hækling. Det er et mønster, som går ret hurtigt når man lige lærer det, og et jeg har brugt rigtigt meget på karklude, fordi det går så hurtigt med at få en klud færdig. Det er et af de mere feminine mønstre (hvis man altså må sige det her i 2021).

Rigtig god fornøjelse med video’en 🙂

Gratis hækleopskrifter med muslingemønster

Hæklet karklud i muslingemønster
Gratis hækleopskrift af Milla Billa
Vera-musens vifte-suttekæde
Gratis hækleopskrift af Milla Billa
Vera-musens MEGA vifte-suttekæde
Gratis hækleopskrift af Milla Billa