Om det hæklet jule-kræmmerhus

Jeg elsker kræmmerhus! De er så fine i formen, og så kan man putte slik i 😉 Det er jeg ret fan af!

De her kræmmerhus, er noget små i størrelsen, da de er lavet til vores lille lejligheds-juletræ. Det er altså ikke i nærheden af loftet, så derfor passer de små kræmmerhus helt perfekt til.

Produktionstid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Mellem
Størrelse: 8 cm høje uden hank
Baby Norah ranglebold

Til hækleopskriften på denne “Hæklet jule-kræmmerhus” skal du kunne lave en magisk ring med udtagninger, usynlig hæftning, farveskift, muslingemønster og en luftmaskekæde som hank.

Milla Billas hæklede jule-kræmmerhus

Opskrift

Jutegarn kan godt være noget hårdt at hækle i for fingrene, men det bliver rigtig flot og stift. Det er primært starten, der er ret træls, men kan man overleve den, er man good to go 😉

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Sådan hækler du kræmmerhusets krop

Kræmmerhusets krop

Du starter med nål 3,5 mm og hækler kræmmerhusets krop, hvor du hækler nedefra og op. Hvis starten er for svær, så lav en magisk ring med 6 fm og start ved række 2.

Paranteser

Det, der står i parantesen, skal gentages og ganges det antal gange, der står efter parantesen. F.eks. “(1 udt, 1 fm) 3 gange” er derfor “1 udt, 1 fm, 1 udt, 1 fm, 1 udt, 1 fm”.

Start: Lav en magisk ring med 3 fastmasker.

OMG 1 3 udtagninger (forkortes “udt” = 2 fastmasker sammen i samme maske) (6 masker)
OMG 2 (udt, 1 fastmaske (fm)) 3 gange (9 m)
OMG 3 9 fm (9 m)
OMG 4 (1 fm, 1 udt, 1 fm) 3 gange (12 m)
OMG 5 12 fm (12 m)
OMG 6 (udt, 3 fm) 3 gange (15 m)
OMG 7 15 fm (15 m)
OMG 8 (2 fm, 1 udt, 2 fm) 3 gange (18 m)
OMG 9 18 (18 m)
OMG 10 (udt, 5 fm) 3 gange (21 m)
OMG 11 21 fm (21 m)
OMG 12 (3 fm, 1 udt, 3 fm) 3 gange (24 m)

Klip og hæft garnet.

Hvis du hækler “på den forskerte side” (ligesom jeg), så er retsiden (den rigtige/pæne side) ud af, når snoren fra din magiske ring vender indad. Dvs., at hvis din ender som her på billedet, så skal du hæfte enderne og vende vrangen ud på hele banditten 🙂

Hækl en råhvid kant på dit hæklede kræmmerhus

Lav en kant i fastmasker

Med nål nr. 3 mm sætter du et nyt garn på i råhvid og hækler 24 løse fastmasker hele vejen rundt.

Hækl en muslingemaske-kant og hank på dit hæklede kræmmerhus

Kant i muslingemønster og hank

Så er du kommet til kanten med muslingemønstret.

Når du laver det på denne, hækler du lidt anderledes end normalt, og det gør du, fordi du bruger en mindre nål, og får en mere fast mønster:

MUSLINGEKANT (1 fm (i den første maske fra forrige runde, hvor du satte det råhvide garn fast), spring 1 maske over, 5 stangmasker i næste maske, spring 1 over) 6 gange.

HANK 20 luftmasker efterfulgt af hinanden …

Sådan monterer du hanken på dit hæklede kræmmerhus

Monter hank

… som du monterer med en luftmaske på modsatte side, uden at komme til at sno den. Hæft enden ved at sy hanken lidt bedre fast, og sy sting i kæden, så den undgår at sno sig, når du hænger den op. Nu er dit hæklet jule-kræmmerhus færdigt og klar til brug 🙂

Perler på, slik i og op på juletræet!

Så er det bare at sy perler på, som du nu foretrækker, putte lidt godt i og få den op på træet. Jeg har puttet lidt af min mors pebernødder i, som er lavet efter mormors opskrift. Vanvittigt gode!

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa