Helt almindeligt farveskift

Her viser jeg dig, hvordan du laver et almindeligt farveskift. Det bruger du, når der skal påsættes en ny farve en enkelt gang på dit projekt, og hvor du hækler din magiske ring i spiral. Har du flere farveskift en bare en enkelt eller måske et par stykker, skal du bruge denne teknik: Magisk ring med de flotteste farveskift.

Hvordan laver man et farveskift, når man hækler?

Når du skal skifte farve, skal du afslutte den del, du er i gang med. Det gør du, ved at hækle alle de masker, du skal, og derefter lave en kædemaske i den næste maske, for at trække runden/omgangen sammen. Derefter laver du en luftmaske, som du strammer godt til, for at låse.

Nu kommer du til farveskiftet: Det er helt vilkårligt nu, hvor du starter, fordi runden er sluttet helt af. Så du lægger garnenden om på bagsiden af stykket, der hvor du gerne vil have dit farveskift. Så stikker du din hæklenål igennem en maske, og trækker den nye farve igennem. Nu laver du en kædemaske (tager garnet om nålen, og trækker igennem løkken). Så er garnet sat fast. Du starter pænest op ved at lave en luftmaske (for at komme op i højden). Den skal du ikke hækle i igen, så den springer du over, når du kommer dertil. Så hækler du en fastmaske i den samme maske igen.

Herefter hækler du helt almindeligt i spiral – altså rundt og rundt og rundt.

Opskriften på kræmmerhuset finder du her:
Hæklet jule-kræmmerhus

Rigtig god fornøjelse 🙂