Project Description

Stangmasker (stm)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Her vil jeg vise dig, hvordan du lærer at hækle Stangmasker (stm).

Stangmasker er en noget højere maske end de to forrige fastmasker og halvstangmasker. Du starter ved at tage garnet om nålen, stikker nålen i masken, tager garnet med tilbage (= 3 løkker på nålen). Så tager du garnet om nålen igen, fører garnet på nålen igennem de første 2 løkker. Så tager du garnet om nålen igen, og fører igennem de sidste to løkker.

Det er altså en stangmaske (stm).

Filethækling

Hvis du er blevet bekendt med udtrykket “Filet Hækling”, så er stangmasken basis masken i den hækleteknik. Det hedder også “Hulmønster”, og det er noget, jeg er faldet helt totalt for. Hullerne opstår, ved at du hækler stangmasker, og imellem dem hækler luftmasker og springer masker over. Oftest laver du 1 luftmaske og springer 1 maske over. Du kan lave de smukkeste mønstre, ved at placere hullerne, så de danner et motiv. Du kan også mikse det med andre masker, og få et flot og luftigt mønster.

Jeg har lavet nogle forskellige mønstre med det, bl.a.:

Mine gratis opskrifter, hvor stangmasken er brugt:

Den minder meget om en halvstangmaske. Halvstangmasken er lidt den “dovne” eller ufærdige version af stangmasken, og altså ikke lige så høj, som denne stangmaske.

God fornøjelse med min videoguide på Stangmasker (stm) 🙂