Project Description

Hæftning

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Her viser jeg dig, hvordan du laver den pæneste afslutning og hæftning af ende, når du har lavet figur-hækling (amigurumi som f.eks. ranglebolde, stjerner og Trøstemus).

Hvordan gør du?

Når du har hæklet færdigt, og er nået til enden, har klippet tråden, så sætter du en god stoppenål i garnenden, for at starte med at sy den åbne ende sammen. Du syer et sting i hver maske. Her er det vigtigt, at det kun er i det yderste/forreste maskeled, da det giver det pæneste resultat.

Når du har syet om alle yderste/forreste masker, trækker du godt i snoren, for at snørre hullet sammen. Så vil du lige så stille se, hvordan hullet lukker sammen, og de 6 maskesting, 1 efter 1, lukker sig ind, og hullet forsvinder.

Så binder du en knude med tråden, så den er godt og sikkert afsluttet. Gør det gerne to-tre gange. Du hæfter tråden ved at stikke nålen ind i bolden og ud igen på den anden side. Så gemmer den sig nemlig inde i fyldet, og vil ikke poppe frem igen. Klip tråden ved at holde den lidt stramt – når den så er klippet, vil den forsvinde helt inde i bolden.

Når du hækler amigurumi og bamser til små størrelser, er det vigtigt, at alt er hæftet godt. Der skal ikke være risiko for, at noget bliver spist, så bind kunderne stærkt og godt – gerne flere oveni hinanden. Så er du helt sikker.

Gratis hækleopskrifter, hvor teknikken bruges

Andre gode tips til hækling med Amigurumi

Når du hækler Amigurumi (figurhækling), så er det en masse tips til dine teknikker, så du får den flotteste finish. Og det kan være ret tydeligt, når du hækler amigurumi, hvis der er fejl, eller noget ikke er lavet helt godt, da der kommer fyld i, og der får alt til at poppe frem. Her har jeg samlet lidt links, så du kan se, hvad der ellers er godt at vide, når du hækler Amigurumi.

Happy hækling 🙂