Halvstangmasker (hstm)

Her vil jeg vise dig, hvordan du lærer at hækle halvstangmasker.

Halvstangmasker er en lidt højere maske, hvor du hækler ved at tage garnet om nålen, stikker nålen i masken, tager garnet med tilbage (= 3 løkker på nålen). Så tager du garnet om nålen igen, fører garnet på nålen igennem de tre løkker. Det er altså en halvstangmaske (hstm).

Halvstangmasken er ikke en maske, man bruger så tit. I basis hækling er det primært luftmasker (lm), fastmasker (fm) og stangmasker (stm), man bruger, men den er stadigt ret god at kende. Halvstangmasken er en lidt tættere maske, og den er faktisk ret god at bruge til karklude. Mange bruger halvstangmasker i bagerste maskeled, fordi den er dejligt tæt i masken og noget hurtigere at hækle end f.eks. fastmasken.

Andre masker, der er gode at lære:

Når du hækler halvstangmasker bruger du 2 stk. vendemasker (luftmasker), når du vender projektet.

Hæklefasthed

Videoguide: Den gyldne Løkke

Er du i gang med en opskrift, og kan du ikke helt fange den hæklefasthed, der er angivet? Jeg har lavet denne video, som beskriver “Den Gyldne Løkke”. Den løkke, er nemlig den som afgør, hvor høje dine masker bliver.

Når du skal ramme bredden, der er angivet, kan du gå ind og justere med din hæklenåls størrelse. Har du for få masker på de 10 cm, skal du gå ned i hæklenålstørrelse. Har du for mange masker, skal du gå op i størrelse. Afhængigt af om det er meget eller lidt der er i differencen, vil jeg nok starte med bare en halv millimeter.

God fornøjelse med videoen, hvor jeg viser dig halvstangmasker (hstm) 🙂