Dobbelte Stangmasker (dbstm)

Her kan du se, hvordan man laver de dobbelte stangmasker som forkortes “dbstm”.

Hvordan den hækles

Den dobbelte stangmaske (dbstm) laver du, ved at slå garnet om nålen to gange, stikke nålen ned i masken, slå garnet om nålen, og hive igennem masken. Så har du 4 løkker på din nål. Så slår du garnet om nålen og trækker igennem de to første løkker, slår garnet om nålen og trækker om de to næste løkker, slår garnet om nålen og trækker igennem de to sidste løkker. Så har du lavet en dobbelt stangmaske 🙂

Det er ikke en maske, der bruges så tit, men det er rigtig god at lære at kende. De helt basis masker, og de mest brugte masker er luftmasker (lm), fastmasker (fm) og stangmasker (stm). Der er rigtigt mange masker indenfor hækling, og de behøver ikke alle at sidde lige i baghovedet. De tre, jeg lige har nævnt, vil jeg mene, er de masker, der er rigtigt gode at kunne huske udenad.

Gratis hækleopskrifter, hvor de dobbelte stangmasker er brugt:

Hæklefasthed og Den gyldne Løkke

Videoguide: Den gyldne Løkke

Er du i gang med en opskrift, og kan du ikke helt fange den hæklefasthed, der er angivet? Jeg har lavet denne video, som beskriver “Den Gyldne Løkke”. Den løkke, er nemlig den som afgør, hvor høje dine masker bliver.

Når du skal ramme bredden, der er angivet, kan du gå ind og justere med din hæklenåls størrelse. Har du for få masker på de 10 cm, skal du gå ned i hæklenålstørrelse. Har du for mange masker, skal du gå op i størrelse. Afhængigt af om det er meget eller lidt der er i differencen, vil jeg nok starte med bare en halv millimeter.

God fornøjelse med min hækle video guide på de dobbelte stangmasker (dbstm) 🙂