Om Yndlingsjulekuglen 2021

Jeg har længe haft dette design i tankerne. Jeg elsker de skrå linjer, der bølger så fint, når den drejer lidt rundt, og nu knækkede jeg endeligt nødden på teknikken 😍

Jeg er blevet helt vild med den, så derfor blev navnet “Yndlingsjulekuglen 2021”. Det giver også lidt en forventning/forhåbning om, at jeg kan designe en ny hvert år 😅🙈

De skrå og mange farveskift er ret fine – specielt når den hænger og drejer lidt rundt. Den er perfekt at bruge på juletræet, og kan også bruges på diverse dekorationer. Har man en Kubus stage eller en anden lysestage, som passer til et lille ophæng, vil den også være ideel ❤️¨

Go to the English Pattern here

Få den print-venlige og reklamefri opskrift her
Hækletid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Let
Højde: 5,5 cm Ø
Yndlingsjulekuglen 2021
Yndlingsjulekuglen 2021
Yndlingsjulekuglen 2021

Til hækleopskriften her på Yndlingsjulekuglen 2021, skal kunne hækle luftmasker, fastmasker og fastmasker i bagerste maskeled (rib), så den er ikke så kompliceret. Du skal kunne lave indtagninger og udtagninger, og så er der nogle forskellige tips, jeg har lavet en video på, så du kan få den helt skarp. Den video finder du her: Montering af Yndlingsjulekuglen 2021. Klik på linksene her, eller scroll helt ned til bunden for at se videoer på teknikkerne.

Det skal du bruge

Lurex glimmergarn fra Lammy Yarns

Det eneste glimmergarn jeg bruger, er dette “Lurex” fra Lammy Yarns. Det passer i hæklefasthed med bomuld 8/4, og er bare så flot og fuld af glimmer! 😍

Værktøj

Materialer

Hele KITTET er samlet lige her 😍

Hækleopskrift: Yndlingsjulekuglen 2021
KIT til Yndlingsjulekuglen 2021

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Støt Milla Billa med 10 kr.
Støt Milla Billa med 20 kr.
Støt Milla Billa med 50 kr.

Inden du går i gang

Inden du går i gang med Yndlingsjulekuglen 2021, er det meget godt lige at tage stilling til dine farveskift. Der er virkeligt mange muligheder, fordi du har et totalt antal rækker på 30. Så længe det bare går op, så mønstret fortsætter hele vejen rundt. Her har jeg nogle forskellige forslag, men der er mange flere muligheder, end her:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Videoen her gennemgår de forskellige teknikker, og er en god støtte til opskriften. Det er en god idé at se den, inden du går i gang, med mindre du er ret øvet og sej til opskrifter og teknikker 🤗

Yndlingsjulekuglen 2021

2 hvid, 1 guld, 2 rød, 1 guld

Hvis du vil have dine farveskift som kuglen her, laver du 2 hvide rækker, 1 guld, 2 røde rækker, 1 guld, og fortsætter, til du når 30 rækker i alt.

Yndlingsjulekuglen 2021

3 hvide, 3 røde

Farveskiftene her er 3 hvide, 3 røde, til du når 30 rækker i alt.

Yndlingsjulekuglen 2021

4 hvide, 1 guld

Her er der lavet 4 hvide, 1 guld, hvor du fortsætter til 30 rækker.

Yndlingsjulekuglen 2021

Klassikeren: En ensfarvet

Det er også super flot at holde den bare i 1 farve.

Vendemasker (vm)

Du vender med en vendemaske (vm). Det er en luftmaske (lm), som bruges til slut i hver række, for at komme op til næste række. Den skal ikke hækles i igen, og den tæller ikke med i det samlede maskeregnskab. Efter du har lavet en vendemaske starter du i 2. maske fra nålen.

Farveskift

Når du laver dine farveskift, så laver du dem lige før du laver din vendemaske (luftmaske). Når du har lavet den sidste maske i rækken, så klipper du garnet. Så sætter du den nye farve om fingrene, og hækler videre, som om det var det “gamle” garn, du hækler videre med. Du trækker det nye garn igennem løkken og laver en luftmaske – den luftmaske er din vendemaske. Så er det sat fast, du har lavet din vendemaske, og du kan nu hækle videre.

Alle i bagerste maskeled … Næsten!

Når man hækler i bagerste maskeled, kommer der tit huller ude i kanten. Dem kan du undgå ved at lave den aller sidste maske i rækken i begge maskeled.

Udtagning
Ved en udtagning stikker du nålen i det bagerste maskeled i masken første gang, og i begge maskeled i samme maske anden gang.

Indtagning
Når det er en indtagning, stikker du nålen i det bagerste maskeled i den første maske, og i begge maskeled på den sidste maske i indtagningen.

Når du hækler i luftmaskekæden, er det selvfølgeligt bare som normalt.

Se video på det her

Opskriften på Yndlingsjulekuglen 2021

Start med en lang ende (30-40 cm) – den skal bruges til sammensyning, når du har hæklet færdigt 🤗

HUSK: Alle masker i bagerste maskeled pånær den sidste maske i rækken. I luftmaskekæden hækler du jo bare som normalt.

START Lang start-ende og så 30 lm + 1 vm, vend

RK 1 1 udtagning, 27 fastmasker, 1 indtagning, 1 vm, vend

RK 2 1 indtagning, 27 fastmasker, 1 udtagning, 1 vm, vend

Gentag række 1-2 (altså 1 + 2 + 1 + 2 + 1 + 2 osv.) til du når 30 rækker i alt.

Afslut med en luftmaske, som du strammer til og klip garnet. Hvis din slutfarve er glimmergarn, så bare klip i normal længde, da det ikke er stærkt nok til at sy sammen med. Er din slutfarve en i bomuld, så efterlad 30-40 cm til at sy sammen med.

Brug hashtagget

#yndlingsjulekuglen2021

På Instagram, når du poster billeder af dine processer og færdige projekter. For mig er det SÅ skønt at se alle jeres farvevalg og detaljer, og andre kan blive inspireret til hvilke farver, de selv skal vælge 👏😍❤️

#yndlingsjulekuglen2021

Der samleeees!

Annemette's Boble-Grydelapper

Læg din rombe foran dig, så du har din lange startende til højre.

Bind alle enderne sammen 2 og 2, så de ikke smutter nogen steder.

Annemette's Boble-Grydelapper

Så skal der syes sammen, så du får et rør. Fold enderne ind over romben, og sy rundt, så du starter i luftmaskekæde-rækken, og fanger det inderste maskeled i toprækken. Så popper sammensyningen sig flot op som det andet hæklede, og det bliver helt usynligt. Stram det godt sammen, mens du syer.

Annemette's Boble-Grydelapper

Med nogle gode store sting syer du nu rundt i kanten for enden. Så kan du trække det sammen, så hullet lukkes. Hvis hullet ikke er helt lukket, eller du vil have en bestemt farve til at samles, så tager du bare en runde mere, hvor du kun tager i den farve, du vil have, skal samles. Det er godt forklaret i videoen her.

Annemette's Boble-Grydelapper

Fyld den GODT op, så den bliver helt fast og flot. Så tager du en ny tråd (eller den efterladte tråd fra slutningen, hvis det var bomuld) og syer rundt igen.

HUSK: Hvis du vil have en enkelt tråd i som strop/hank, der kommer op fra midten (tråd med en perle bunden i enden, så den ikke smutter), så skal den i, før du lukker hullet. Her kan du bruge en fransk knude – se videoen på Trøstemusens Øjne.

Amen altså 😍

Gratis hækleopskrift: Yndlingsjulekuglen 2021

Se lige, hvad du helt selv har lavet! Giv dig selv et godt klap på skulderen, og nyd den lige et øjeblik. Det er godt gået 😍💪❤️

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hækleguide af Milla Billa
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hækleguide af Milla Billa
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hækleguide af Milla Billa
Instagram: millabilladk

Husk at tagge 🙂

Det er virkeligt al min tid og energi værd, at se mine opskrifter, som jeg lægger helt gratis op, få liv i jeres hænder. Jeg bliver bare så glad hver eneste gang jeg bliver tagget, og ser jeres fine løsninger og farvevalg – så tag løs! 😀

Det varmer mit lille hjerte 🙂

(Når du poster på Instagram, så tryk på “Tag personer”, tryk på billedet og fine “millabilladk”.)