Om Vera-musens vifte-suttekæde med adapter

Vera-musens vifte-suttekæde med adapter er til sutter uden hank. Det er en super fin og hurtig opskrift på en suttesnor/suttekæde, som kan bruges som gave til babyshowers, barnedåb, fødselsdage, julegave og selvfølgelig til sine egne små kære. Jeg lavede opskriften til min egen niece Vera, da hun var en lille prut, som smed sutter omkring sig, når de var ude og trille i barnevognen. De mistede knapt så mange sutter, efter de kom i snor.

Jeg vil ikke anbefale at bruge suttekæden/suttesnoren, når de sover, for at undgå at de vikles ind. Brug den i de vågne timer uden for hjemmet, så der er styr på sutterne.

Produktionstid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Mellem
Længde på suttesnoren: 17 cm ekskl. clips
Vera-musens vifte-suttekæde med adapter

Hækleopskriften på denne Vera-musens vifte-suttekæde med adapter er baseret på viftemasker. Det kan være lidt tricky at montere de forskellige dele, så sæt lidt tid og tålmodighed af til dette, hvis du ikke er så rutineret med at hækle.

Denne hækleopskrift er til sutter uden hank. Hækleopskrift til sutter med hank er her:
Vera-musens vifte-suttekæde

Vera-musens vifte-suttekæde med adapter

Opskrift

Du kan lave Vera-musens vifte-suttekæde med adapter i et væld af farver, så der er en farve til ethvert outfit. De er hurtige og nemme at lave, og så er rester af garn fra andre projekter ideelle til dette, da der ikke bruges meget garn.

Når vifterne til muslingemønstret på suttesnoren/suttekæden laves (step 3 og frem) hækles det hele på samme side. Der skal derfor ikke vendes, men drejes derfra.

Step 1
Brug nål 2,5 mm: Luftmaskekæde med 37 lm + 1 vm, vend

Step 2
37 fm i luftmaskekæden + 3 vm, vend

Step 3
Nu hækles vifterne i muslingemønstret, hvor der startes og sluttes med en halv musling.

3 stgm, spring 2 masker over (1 fm, spring 2 masker over, 6 stgm i næste, spring 2 masker over) 4 gange, 1 fm, spring 2 masker over, 4 stgm i sidste maske.

For at få drejet, så du kan hækle vifter på den anden side, laves 1 lm, 4 fm langs den sidste stangmaske, 3 lm. Så er du klar til at lave vifter langs den anden side.

Step 4
4 stgm, spring 2 masker over (1 fm, spring 2 masker over, 6 stgm i næste, spring 2 masker over) 4 gange, 1 fm, spring 2 masker over, 3 stgm i sidste maske.

Step 5
Montér seleclips: Hold seleclipsens monterings-ende (den ende med stangen) mod starten af suttekæden/suttesnoren. Hækl 8 fm omkring seleclipsen, så den sættes på. (Se billeder for hjælp.) Slut med en kædemaske og derefter en luftmaske og stram til. Efterlad en ende til hæftning og klip garnet. Hæft garn-enden.

Step 6
Montér adapter: Vend adapteren så forsiden af adapter og forside af suttekæde passer sammen. Træk den halve vifte for enden af suttekæden igennem adapteren, og sy den fast på bagsiden.

Så er din Vera-musens vifte-suttekæde med adapter færdig, og klar til at redde sutter fra at blive tabt 🙂

Vera-musens vifte-suttekæde med adapter

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa