Om Vera-musens vifte-suttekæde

Vera-musens vifte-suttekæde er en super fin og hurtig opskrift på en suttesor/suttekæde i muslingemønster, som kan bruges som gave til barnedåb, fødselsdage, julegave og selvfølgelig til sine egne små kære. Jeg lavede opskriften til min egen niece Vera, da hun var en lille prut, som smed sutter omkring sig, når de var ude og trille i barnevognen. De mistede knapt så mange sutter, efter de kom i hæklet suttesnor.

Jeg vil ikke anbefale at bruge suttekæden, når de sover, for at undgå at de vikles ind. Brug den i de vågne timer uden for hjemmet, så der er styr på sutterne.

Go to the English pattern
Produktionstid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Mellem
Længde på suttekæde: 17 cm ekskl. clips
Vera-musens vifte-suttekæde

Hækleopskriften på Vera-musens vifte-suttekæde er baseret på viftemasker/muslingemønster. Det kan være lidt tricky at montere de forskellige dele, så sæt lidt tid og tålmodighed af til dette, hvis du ikke er så rutineret med at hækle.

Hækleopskriften på denne suttesnor/suttekæde er til sutter med hank. Opskrift til sutter uden hank er her:
Vera-musens vifte-suttekæde med adaptor

Vera-musens vifte-suttekæde

Opskrift

Du kan lave den her suttesnor i muslingemønster i et væld af farver, så der er en farve til ethvert outfit. Suttekæderne er hurtige og nemme at lave, og så er rester af garn fra andre projekter ideelle til dette, da der ikke bruges meget garn.

Værktøj

Materialer

Når buerne laves (step 3 og frem) hækles det hele på samme side. Der skal derfor ikke vendes, men drejes.

Step 1
Brug nål 2,5 mm: Luftmaskekæde med 37 lm + 1 vm, vend

Step 2
37 fm i luftmaskekæden + vm, vend

Step 3
(1 fm, spring 2 masker over, 6 stgm i næste, spring 2 masker over) 6 gange. Hæft med 1 fm i den sidste maske i rækken.

Hækl 15 lm i suttebuen (sørg for ikke at sno den, så den sættes lige på, på den anden side). Hæft suttebuen med 1 fm på den modsatte side, ved at dreje suttekæden rundt, og du nu hækler på bunden af luftmaskekæden fra step 1.

Step 4
(spring 2 masker over, 6 stgm i næste, spring 2 masker over, 1 fm i næste) 6 gange

Step 5
Montér seleclips på Vera-musens vifte-suttekæde: Hold seleclipsens monterings-ende (den ende med stangen) mod starten af suttekæden (den ende uden suttebue). Hækl 6 fm omkring seleclipsen, så den sættes på. (Se billeder for hjælp.) Slut med en kædemaske og derefter en luftmaske og stram til. Efterlad en ende til hæftning og klip garnet. Hæft garn-enden.

Så er din suttekæde/suttesnor færdig, og klar til at rede en masse sutter fra at blive tabt 🙂

Vera-musens vifte-suttekæde

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Støt Milla Billa med 10 kr.
Støt Milla Billa med 20 kr.
Støt Milla Billa med 50 kr.

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hækleguide af Milla Billa
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hækleguide af Milla Billa
Instagram: millabilladk

Husk at tagge 🙂

Det er virkeligt al min tid og energi værd, at se mine opskrifter, som jeg lægger helt gratis op, få liv i jeres hænder. Jeg bliver bare så glad hver eneste gang jeg bliver tagget, og ser jeres fine løsninger og farvevalg – så tag løs! 😀

Det varmer mit lille hjerte 🙂

(Når du poster på Instagram, så tryk på “Tag personer”, tryk på billedet og fine “millabilladk”.)