Om Malene boblepude

Jeg har den sødeste svigerinde, som også er ret fan af hækling. Hun er en af de grunde til, at jeg startede Milla Billa og har været så støttende. Hun lavede Mor Anette boblepuden og manglede en makker til den. Så jeg fik opskriften skrevet ned på “Malene boblepude”.

Det er en hæklet boblepude som er den fineste sofapude med bobletekstur, som giver et levende udtryk. Den er rigtig god at sætte sammen med puder af en anden kvalitet som f.eks. bomulds stof eller velour. “Handmade”-mærket giver puden et mere færdigt udseende, og lynlåsen er sat i, så puden kan vaskes, hvis den skulle blive lidt træt i hygiejnen.

Jeg har flere hæklede puder med bobler, som denne hæklede boblepude passer perfekt sammen med, nemlig Mor Anette Boblepude og Far Jens Boblepude.

Go to the English Pattern

Produktionstid: 10 timer
Sværhedsgrad: Mellem
Format: 45 x 45 cm
Mor Anette boblepude

Til denne gratis hækleopskrift på Malene boblepude, skal du kunne lave boblemasken og fastmasker, så den er ikke så krævende.

Lynlåsen kan du vælge ikke at sætte i, og sy den sammen i stedet. Her kan efterlades en lille smule garn inde i puden, som kan bruges, hvis puden skal vaskes, og syes sammen igen.

Mor Anette boblepude
Mor Anette boblepude

Forside

Til Malene boblepude skal du hækle med 2 tråde bomuldsgarn 8/4 samtidigt.

Start: Brug nål 4,5 mm, og lav luftmaskekæde med 78 lm + vm og vend

RK 1 Brug nål 4 mm: 78 fm + vm, vend

RK 2 2 fm (1 bm + 4 fm) 12 gange, 1 bm, 2 fm + 1 vm, vend

RK 3-7 78 fm + vm, vend

RK 8-73 Gentag række 2-7

RK 74 Gentag række 2

RK 75 Gentag række 3

Puden ender dermed på 13 x 13 bobler, hvor du starter og slutter med en række fastmasker.

Afslut med en kædemaske efterfulgt af en luftmaske, stram til og bryd garnet.

Mor Anette boblepude

Bagside

Brug 2 nøgler bomuldsgarn 8/4 samtidigt.

Start: Brug nål 4,5 mm og lav en luftmaskekæde med 78 lm + 1 vm

RK 1-78 Brug nål 4 mm: 78 fm + vm

Afslut med en kædemaske og bryd garnet.

Montering

Hækl stykkerne sammen

Mor Anette boblepude

Læg stykkerne til Malene boblepude sammen med forsiderne indad/mod hinanden.

Hækl stykkerne sammen med fm hele vejen rundt, hvor der efterlades en åbning i bunden, så puden kan komme ind: Start 2,5 cm inde i nederste højre side, hækl fm hele vejen rundt og slut 2,5 cm inde i bunden. Vend puden, så vrangen vendes indad.

Sy “Hand Made”-mærket i

Jeg har placeret mærket i i højre side, hvor det syes i fra bagsiden med få sting. Det giver puden en mere færdigt og professionelt udseende, og læder er en rigtig fin materiale-kontrast til garnet.

Montering af lynlås

Vælger du at sætte en lynlås i, åbner du lynlåsen, sætter den fast med klemmer og syer rundt langs kanten med en synål. Herefter lægges puden i og voila – puden er færdig.

Se video her på hvordan du monterer den i hånden

Sy puden sammen

Vælger du at sy puden sammen, rulles et lille nøgle garn sammen (1-2 meter) og lægges indeni. Så kan puden sprættes op, når den engang skal vaskes, og når den så skal syes sammen igen, er du sikker på at have lidt garn i den rigtige farve.

Indsæt inderpude og garnstump og sy bunden sammen med en stoppenål. Yay! Så er din Malene boblepude færdig! 😀

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Malene Boblepude passer perfekt sammen med …

Personligt er jeg helt vild med de her hækleopskrifter på boblepuder. De har så fin en tekstur, og boblemaskerne giver det dejligste spil. Jeg har hele tre hækleopskrifter på hæklede puder med bobler, så du kan lave dig nogle fine makkere 🙂

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa