Boblemasker

No more bobble trouble!

I denne video viser jeg, hvordan man laver boblemasken (også kaldet popcorn). Boblemasken bruger jeg i mange af mine opskrifter, fordi den har så flot et 3D-agtigt udseende.

Boblen jeg laver, er lavet af 4 ufærdige stangmasker: Du starter hver række med en fastmaske, og så laver du de 4 ufærdige stangmasker, som du samler til en maske, og den hæfter du med en fastmaske i næste maske. Boblemasken fylder altså 2 masker.

Man kan også lave boblen med 5 eller 6 ufærdige stangmasker. Det gør, t boblerne stikker meget ud. Jeg synes – helt for egen regning – at de 4 ufærdige stangmasker er helt perfekt, for at de passer i formen. Ved 5 eller 6 ufærdige stangmasker synes jeg, at bobler stikker utroligt langt og akavet ud. Det er jo en smagssag, og det kan sagtens være, at jeg ændrer holdning 😉

Tips til boblemaskerne

  • Hækler du boblemaskerne for stramme?
    Et tip er, at du skal hækle med hele hæklenålen. Din hæklenål er noget tykkere, lidt længere nede på nålen. Derved tvinger du garnet lidt ud i størrelse. Du kan også gå op i størrelse på hæklenålen. Prøv dig frem med en halv størrelse af gangen.
  • Hækler du boblemaskerne for løse?
    Gå ned i nålstørrelse – prøv dig frem med en halv størrelse af gangen.

Rigtig god fornøjelse med boble-hæklingen 🙂

Gratis hækleopskrifter med boblemasker

Jeg er UTROLIG glad for bobler! Det er vist også ret tydeligt i mine gratis opskrifter. De har så flot en tekstur og et 3D-agtigt udseende, som jeg synes, er så smukt! Hækling i tekstur er bare lige mig. Jeg er meget mere til hækling, hvor der kastes lidt skygger og det popper ud fremfor farveskift og flad hækling.

Malene Boblepude
Gratis hækleopskrift af Milla Billa
Stine Grydelap
Gratis hækleopskrift af Milla Billa
Mor Anette Boblepude
Gratis hækleopskrift af Milla Billa
Far Jens Boblepude
Gratis hækleopskrift af Milla Billa