Om suttekæden

Vera-musens MEGA vifte-suttekæde er en udvikling af Vera-musens vifte-suttekæde, som er en ret populær suttekæde ❤️

De er perfekte, som en ekstra lille ting i gave til sådan noget som barnedåb, fødselsdage, julegave og selvfølgelig til sine egne små kære. De tager ikke lang tid at lave og kræver ikke mange materialer.

Jeg vil ikke anbefale at bruge suttekæden, når de sover, for at undgå at de vikles ind. Brug den i de vågne timer, så der er styr på sutterne 😍

Produktionstid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Mellem
Længde: 20 cm ekskl. clips
Vera-musens MEGA vifte-suttekæde
Vera-musens MEGA vifte-suttekæde
Vera-musens MEGA vifte-suttekæde

Til opskriften her på Vera-musens MEGA vifte-suttekæde skal du kunne lave en luftmaskekæde med fastmasker og dobbelte stangmasker. Klik på linksene, for at se video-guides dertil 🤗

Det skal du bruge

Jeg laver dem normalt i bomuldsgarn, men fordi jeg ville have en, der passede til det tæppe, jeg lige havde lavet i Baby Merino til Walter, testede jeg det af. Og det gik så fint. Så prøv dig frem med forskellige garn-typer 😍

Inden du går i gang

Vendemaske (vm)

En vendemaske, er en luftmaske, som du bruger for at komme op på næste række. Det er ikke en maske, du skal hækle i igen, så den tæller derfor ikke med i “maske-regnskabet”. Man laver den til slut i hver række, lige inden man vender, og det giver lidt højde til at komme op, og man undgår derfor at få bølgede kanter.

Opskriften

De her seleclips er helt perfekte til suttesnoren 😍

Vera-musens MEGA vifte-suttekæde

Step 1

Start: Brug nål 2,5 mm og lav en luftmaskekæde med 44 lm + 1 vm. Hækl dem gerne lidt løst.

RK 1 44 fm, 1 vm, vend

RK 2 4 fm, (spring 3 masker over, 10 dbstm i næste m, spring 3 masker over, 1 fm) 5 gange,

– Nu laves suttebuen på 15 luftmasker, som monteres på modsatte side med en fm. Vær OBS på ikke at dreje luftmaskekæden. Herefter drejer du (du skal ikke vende), og arbejder på modsatte side af luftmaskekæden.

Vera-musens MEGA vifte-suttekæde

Step 2

RK 3 (spring 3 masker over, 10 dbstm i næste m, spring 3 masker over, 1 fm) 5 gange, 3 fm

Vera-musens MEGA vifte-suttekæde

Step 3

Afslut med en luftmaske, som strammes til. Klip garnet, og efterlad en god ende (10-20 cm-ish) til at sy seleclipsen fast med.

Her er det en god idé at vælge en seleclips, som er smal i monterings-delen. Jeg synes, de her runde træ-clips er så fine: Se dem her.

Og da daaaa! Du har nu lavet en suttesnor og kommer helt 100 til at rede nogle sutter fra at blive væk! 👏😍❤️

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Video-guide

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

Dobbelte stangmasker (dbstm)

Hækleguide af Milla Billa

Luftmasker (lm) og fastmasker (fm)

Hækleguide af Milla Billa