Puf masker

Puf masker (Puff Stitches som de hedder på engelsk) er en fluffy maske, der har lidt en 3D effekt, fordi de fylder godt. Jeg har før set dem i en hæklebog kaldet ananas masker også.

Det er en super flot maske, fordi den fylder godt, og fordi den har de aflange tråde, der ligger så let og fint ved siden af hinanden. Jeg har set den være brugt på mange forskellige projekter. Noget af det, der gør den ekstra lækker, er at den er ens på begge sider. Så er den helt perfekt at bruge på f.eks. babytæpper som Walter Babytæppe her.

Hvordan laver man puf masker?

Det er en maske, der fylder to maskepladser, og i videoen viser jeg dig, hvordan du laver det, og de bedste tips, for at gøre det nemmest muligt at lave:

  1. Du tager garnet om nålen, og stikker nålen ned i den maske, den skal laves. Du tager garnet med tilbage, og holder det i en god stangmaskes højde. Det gentager du 3-4-5 gange, alt efter hvad der står i din opskrift. Her til Walters Babytæppe er det 4 gange.
    TIP: Hold garnet der er på nålen fast med en af de andre fingre – så er det nemmere at holde styr på.
  2. Så tager du garnet om nålen, og trækker igennem alle masker og laver en luftmaske, for at låse den.
    TIP: Hold krogen på hæklenålen nedaf, og pres opad med hæklenålens ryg, når du trækker igennem alle trådene på nålen. Så kommer de lettest igennem.

Hækleopskriften på Walters Babytæppe er på vej ind på Milla Billa 🙂