Om avocado-hjemmedyrkning

Avocadoplanter ser så fine ud, mens de vokser op, og der er en rigtig fin måde at “genbruge” sit skrald. Det kræver ikke meget. Udover sol. Masser af vand. Og rigtig lang tid! Men en plante, der nærmest bare står og passer sig selv – what’s not to like.

Sommerhusets trækævlekasse

Forvent ikke et kæmpe træ med flotte frugter sådan lige i den nærmeste fremtid. Jeg har hørt, at det kan tage op til 16 år, før der sættes frugt.

Sådan planter du din egen avocado-plante

Skræl en avocado-kerne

Hak kernen ud af avocado-frugten, og tør den godt af med køkkenrulle, inden du skærer skrællen af. Kernen kan være super glat!

Sæt tandstikker i

Vend den tykkeste ende af kernen nedad, og sæt 3 tandstikker i. Læg den ovenpå et glas, og hæld vand i, til kernen er ca. halvt dækket.

Pasning

Skift vand ca. en gang i ugen og stil den et sted med masser af sol. Der går noget tid, før den slår rod, så vær tålmodig.

TIPS & FIFS

  • Gå efter de store kerner – de giver oftest bedst resultat.
  • Det er ikke alle kerner, der bliver til noget, så plant bare masser af kerner, og behold dem, som sætter rod. Hvis ikke der er sket noget efter 1-2 måneder, kan den smides ud til højre, og en ny kan få pladsen.
  • Med tiden vil vandbeholderen få kalkrender i toppen. Det kan fjernes ved at blande vand og eddike (og evt. sæbe hvis der er andet skidt), og lade det så nogle timer, hvorefter det vaskes meget nemt af.
  • Efter ca. et halvt år kan du plante planten i en potte, når den har fået et godt rodnet. Jeg har beholdt mine i deres vandbade, og blot flyttet dem over i større beholdere, jo mere de vokser. Jeg synes, det er så fint et rodnet at kigge på.
Sommerhusets trækævlekasse
Sommerhusets trækævlekasse
Instagram: millabilladk

Husk at tagge 🙂

Det er virkeligt al min tid og energi værd, at se mine opskrifter, som jeg lægger helt gratis op, få liv i jeres hænder. Jeg bliver bare så glad hver eneste gang jeg bliver tagget, og ser jeres fine løsninger og farvevalg – så tag løs! 😀

Det varmer mit lille hjerte 🙂

(Når du poster på Instagram, så tryk på “Tag personer”, tryk på billedet og fine “millabilladk”.)