Om Yndlingspåskeægget 2021
Selvom dette påskeæg udkommer her i påsken 2024, så er designet tilbage fra 2021, da jeg lavede Yndlingsjulekuglen 2021. Det er helt samme mønster – der er bare få ændringer i antallet af masker og rækker, så vi får denne ægge-form.
Jeg er helt vild med de fine linjer det også giver i ægget, og derfor skulle dette design også ud og leve.
Så frem med glimmergarnet og alle de fine forårsfarver 😍🌸🐣
Hækletid: 20-30 minutter
Sværhedsgrad: Let
Højde: 5-6 cm
Til hækleopskriften her på Yndlingspåskeægget 2021, skal kunne hækle luftmasker, fastmasker og fastmasker i bagerste maskeled (rib), så den er ikke så kompliceret. Du skal kunne lave indtagninger og udtagninger, og så er der nogle forskellige tips, jeg har lavet en video på, så du kan få den helt skarp. Den video finder du her: Montering af Yndlingsjulekuglen 2021 (samme design – blot ændret antal masker og rækker). Klik på linksene her, eller scroll helt ned til bunden for at se videoer på teknikkerne.
Det skal du bruge
Det eneste glimmergarn jeg bruger, er dette “Lurex” fra Lammy Yarns. Det passer i hæklefasthed med bomuld 8/4, og er bare så flot og fuld af glimmer! 😍
Til de yndlingspåskeæg på billederne her har jeg brugt farverne 02 Guld, 09 Rosa, 20 Beige og 21 hvid (hvid kan dog ikke anbefales, da det bare ligner plastic og ikke noget glimmer).
Værktøj
Materialer
Støt Milla Billa
Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.
På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗
Inden du går i gang
Inden du går i gang med Yndlingspåskeægget 2021, er det meget godt lige at tage stilling til dine farveskift. Der er virkeligt mange muligheder, fordi du har et totalt antal rækker på 16. Så længe det bare går op, så mønstret fortsætter hele vejen rundt. Her har jeg nogle forskellige forslag, men der er mange flere muligheder, end her:
Videoen her gennemgår de forskellige teknikker, og er en god støtte til opskriften. Det er en god idé at se den, inden du går i gang, med mindre du er ret øvet og sej til opskrifter og teknikker 🤗
(Yndlingsjulekuglen 2021 og Yndlingspåskeægget 2021 er udfra samme design. Påskeægget her er med ændret antal masker og rækker).
Vendemasker (vm)
Du vender med en vendemaske (vm). Det er en luftmaske (lm), som bruges til slut i hver række, for at komme op til næste række. Den skal ikke hækles i igen, og den tæller ikke med i det samlede maskeregnskab. Efter du har lavet en vendemaske starter du i 2. maske fra nålen.
Farveskift
Når du laver dine farveskift, så laver du dem lige før du laver din vendemaske (luftmaske). Når du har lavet den sidste maske i rækken, så klipper du garnet. Så sætter du den nye farve om fingrene, og hækler videre, som om det var det “gamle” garn, du hækler videre med. Du trækker det nye garn igennem løkken og laver en luftmaske – den luftmaske er din vendemaske. Så er det sat fast, du har lavet din vendemaske, og du kan nu hækle videre.
Alle i bagerste maskeled … Næsten!
Når man hækler i bagerste maskeled, kommer der tit huller ude i kanten. Dem kan du undgå ved at lave den aller sidste maske i rækken i begge maskeled.
Udtagning
Ved en udtagning stikker du nålen i det bagerste maskeled i masken første gang, og i begge maskeled i samme maske anden gang.
Indtagning
Når det er en indtagning, stikker du nålen i det bagerste maskeled i den første maske, og i begge maskeled på den sidste maske i indtagningen.
Når du hækler i luftmaskekæden, er det selvfølgeligt bare som normalt.
Opskriften på Yndlingspåskeægget 2021
Start med en lidt længere ende (20-30 cm) – den skal bruges til sammensyning, når du har hæklet færdigt 🤗 Start gerne med bomuldsgarn, da glimmergarnet ikke er så stærkt at sy sammen med.
HUSK: Alle masker i bagerste maskeled pånær den sidste maske i rækken (i luftmaskekæden hækler du jo bare som normalt) og at springe vendemasken (vm) over, og derfor starte en ny række i 2. maske fra nålen.
START Lang start-ende og så 24 lm + 1 vm, vend
RK 1 1 udtagning, 21 fastmasker, 1 indtagning, 1 vm, vend
RK 2 1 indtagning, 21 fastmasker, 1 udtagning, 1 vm, vend
Gentag række 1-2 (altså 1 + 2 + 1 + 2 + 1 + 2 osv.) til du når 16 rækker i alt.
Afslut med en luftmaske, som du strammer til og klip garnet.
Der samleeees!
Så skal der syes sammen, så du får et rør: Fold enderne ind over romben, og sy rundt, så du starter i luftmaskekæde-rækken, og fanger det maskeled, der nu er yderste/tættest på dig i toprækken. Så popper sammensyningen sig flot op som det andet hæklede, og det bliver helt usynligt. Stram det godt sammen, mens du syer.
Med nogle gode store sting syer du nu rundt i kanten for enden. Så kan du trække det sammen, så hullet lukkes. Hvis hullet ikke er helt lukket, eller du vil have en bestemt farve til at samles, så tager du bare en runde mere, hvor du kun tager i den farve, du vil have, skal samles. Det er godt forklaret i videoen her.
Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com