Om Yndlingsjulekuglen 2022

Årets yndlingsjulekugle ❤️

Jeg elsker tekstur, som giver nogle levende former og dybder. Her på denne udgave testede jeg mange forskellige teknikker af, og endte med de her ufærdige puffmasker, der ligger som perler på en snor. Som altid hæklet i de klassiske julefarver: En god mørk rød, hvid og guld.

Go to the English Pattern here

Hækletid: 50 minutter
Sværhedsgrad: Medium
Højde: 5,5 cm Ø
Yndlingsjulekuglen 2022
Yndlingsjulekuglen 2022
Yndlingsjulekuglen 2022

Til hækleopskriften her på Yndlingsjulekuglen 2022, skal kunne hækle luftmasker, fastmasker og ufærdige puffmasker, så den er ikke så kompliceret. Du skal kunne lave indtagninger og udtagninger, og så er der nogle forskellige tips, jeg har lavet en video på, så du kan få den helt skarp. Den video finder du her: Montering af Yndlingsjulekuglen 2022. Klik på linksene her, eller scroll helt ned til bunden for at se videoer på teknikkerne.

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Inden du går i gang

Videoen her gennemgår de forskellige teknikker, og er en god støtte til opskriften. Det er en god idé at se den, inden du går i gang, med mindre du er ret øvet og sej til opskrifter og teknikker 🤗

Udtagning

Lave 1 maske til 2: Ved en udtagning laver du 2 fastmasker i den samme maske.

Indtagning

Samle 2 masker til 1: Ved en indtagning, stikker du nålen ned i den første maske af de to masker, tager garnet med tilbage, stikker nålen ned i den anden maske, tager garnet med tilbage, og trækker garnet igennem de 3 løkker på din nål.

Ufærdige puffmasker

Slå garnet om nålen, før nålen igennem masken og træk garnet med tilbage. Det gør du 4 gange i alt, hvorefter du trækker garnet igennem alle løkker på nålen, efterfulgt af en stram fm i næste maske.

Forfra (næsten) hver gang

Efter luftmaskekæden laver du en vendemaske (vm) for at vende, og det er den eneste gang, du vender. Herefter slutter du hver række med en luftmaske som strammes, og du klipper garnet. Ved næste række sætter du nyt garn på i starten af stykket igen, hvor du trækker løkken godt høj inden du laver din første fm i rækken.

Flere designs i købeopskriften

I købeopskriften finder du flere udgaver og sammensætninger af mønstret, så du har lidt flere muligheder for flotte og varierende kugler.

Yndlingsjulekuglen 2022
Yndlingsjulekuglen 2022
Yndlingsjulekuglen 2022

Opskriften på Yndlingsjulekuglen 2022

Luftmaske: lm
Vendemaske: vm
Fastmaske: fm
Udtagning: UDT
indtagning: indt
Ufærdig puffmaske: upm
Gratis hækleopskrift: Yndlingsjulekuglen 2022

Start med en lang ende (30-40 cm) – den skal bruges til sammensyning, når du har hæklet færdigt 🤗

START (hvid) Laaang start-ende (ca. 30 cm – bruges til syning) og så 31 lm + 1 vm, vend (31)

RK 1 (hvid) FM-række: 1 fm udt, 28 fm, 1 fm indt, 1 lm, klip garnet (31)

RK 2 ( guld) Som RK 1 (31)

RK 3 (rød) Som RK 1 (31)

RK 4 (rød) UPM-række: 1 fm udt, 2 fm, (1 upm, 1 fm) x 12, 2 fm,  1 fm indt, 1 lm, klip garnet (31)

RK 5 (rød) Som RK 1 (31)

RK 6 (guld) Som RK 1 (31)

Gentag RK 1-6 til du har 30 rækker i alt.

Afslut med en luftmaske, som du strammer til og klip garnet. Hvis din slutfarve er glimmergarn, så bare klip i normal længde, da det ikke er stærkt nok til at sy sammen med. Er din slutfarve en i bomuld, så efterlad 30-40 cm til at sy sammen med.

Brug hashtagget

#yndlingsjulekuglen2022

På Instagram, når du poster billeder af dine processer og færdige projekter. For mig er det SÅ skønt at se alle jeres farvevalg og detaljer, og andre kan blive inspireret til hvilke farver, de selv skal vælge 👏😍❤️

Der samleeees!

Yndlingsjulekuglen 2022

Læg din rombe foran dig, så du har din lange startende til venstre. Så har du forsiden op, og den skal sys sammen, med forsiden ud.

Yndlingsjulekuglen 2022

Så skal der syes sammen, så du får et rør. Fold enderne sammen over stykket, så du har din forside ud. Sy op i guldmasken …

Yndlingsjulekuglen 2022

… og sy ned omkring fastmasken. Stram det godt sammen, mens du syer.

Yndlingsjulekuglen 2022

Med nogle gode store sting syer du nu rundt i kanten for enden. Så kan du trække det sammen, så hullet lukkes. Hvis hullet ikke er helt lukket, eller du vil have en bestemt farve til at samles, så tag en runde mere, og kun i den farve, du vil have, skal samles.

Yndlingsjulekuglen 2022

Fyld den GODT op, så den bliver helt fast og flot. Så tager du en ny tråd og syer rundt igen.

Til sidst bindes en strop på.

Amen altså 😍

Gratis hækleopskrift: Yndlingsjulekuglen 2022

Se lige, hvad du helt selv har lavet! Giv dig selv et godt klap på skulderen, og nyd den lige et øjeblik. Det er godt gået 😍💪❤️

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa