Om Grydelap i sandkorn mønster

Sandkorn mønstret er så fint et mønster, og et rigtigt godt et til grydelapper. Til karklude er det også helt perfekt, og det ligger allerede helt gratis på siden her: Karklud i sandkorn mønster. Jeg er vild med sæt, så det her sæt grydelapper skulle selvfølgeligt laves 👏

Det er et hurtigt og lækkert sæt, som er varmetæt. Sandkorn er et ret tæt mønster – helt perfekt til grydelapper.

Jeg bruger altid Infinity Hearts Rose, og når jeg laver disse sæt her i f.eks. værtindegaver, så er det så lækkert, at deres farver matcher i både Infinity Hearts Rose 8/4 (til karklude) og Infinity Hearts Rose BIG (til grydelapper).

Go to the English pattern here

Produktionstid: 6 timer
Sværhedsgrad: Let
Format: 20 x 17 cm
Grydelap i sandkorn mønster
Grydelap i sandkorn mønster
Grydelap i sandkorn mønster

Til hækleopskriften her på Grydelap i sandkorn mønster, skal du kunne hækle luftmasker, fastmasker og stangmasker, så den er ikke så krævende. Klik på linksene her, eller scroll helt ned til bunden for at se hjælpende videoer.

Støt Milla Billa

Hvis du finder glæde ved mine opskrifter og og kan bruge mit indhold, kan du støtte op om Milla Billa lige her – så kan jeg blive ved med at lave skønt indhold til dig. Læs mere om, hvorfor de gratis opskrifter er så vigtige for mig, ved at klikke herunder.

På forhånd mange tusinde tak 🙏❤️🤗

Opskriften på Grydelap i sandkorn mønster

Af opskriften herunder får du et stykke på ca. 16 x 19,5 cm. Dem skal du bruge 4 af i alt, og de hækles sammen 2 og 2. For at undgå for mange løse ender: På den første klipper du garnet, når den er færdig. På den anden klipper du ikke garnet, men bruger det til at hækle de to sammen. og selvfølgeligt det samme med de to næste 😁

START Slå 37 lm + 1 vm (en ekstra luftmaske) op, vend.

RK 1-21 Start i 2. maske fra nålen: (i første maske: 1 fastmaske + 1 stangmaske, spring en maske over) x 18, 1 fastmaske, 1 vendemaske, vend.

Afslut med en luftmaske, som du strammer til og klip garnet på hveranden.

Hækl stykkerne sammen

Start

Læg 2 stykker sammen på Grydelap i sandkorn mønster. Stik hæklenålen igennem begge stykker og hækl stykkerne sammen med fm hele vejen rundt.

Hjørnet

Når du kommer op til hjørnet hækler du 2 fm sammen i den sidste maske, drejer rundt om hjørnet, hækler 2 fm sammen igen på den anden side af hjørnet. Det giver den pæneste kant.

Grydelap i sandkorn mønster
Grydelap i sandkorn mønster
Brug hashtagget

#sandkorngrydelap

På Instagram, når du poster billeder af dine processer og færdige projekter. For mig er det SÅ skønt at se alle jeres farvevalg og detaljer, og andre kan blive inspireret til hvilke farver, de selv skal vælge ❤️

På med læder!

Grydelap i sandkorn mønster

Nu skal strop og mærke monteres. Det er nemmest at starte med stroppen, og så placere mærket efter det.

Stroppen kan være lidt af en bandit, så her er en tang et ret godt hjælperedskab.

Tag en større hæklenål eller andet rundt og lidt tykt. Stik det igennem det hjørne, hvor du vil have stroppen monteret, for at udvide hullet og lad den sidde der lidt.

Grydelap i sandkorn mønster

Klip den længde af, du vil have. Jeg klipper 50 cm, så jeg har nok til knuder og ikke spilder for meget. Bind en knude, så stroppen er 7-8 cm i højden.

Grydelap i sandkorn mønster

Før enderne igennem hullet. Brug evt. din tang til at få den hevet igennem, og bind en knude på den anden side. Klip de overskydende læder-ender af.

Grydelap i sandkorn mønster

Stik igen en stor hæklenål i, hvor mærket skal placeres. Lad den sidde lidt, så hullet udvides.

Grydelap i sandkorn mønster

Fra forsiden sætter du den ene del af postskruen i lædermærket (den, der har et hylster), bukker lædermærket om på den anden side, og skruer det sammen med den sidste del af postskruen (den, der er en skrue). Og da daaaa: Så har du et sæt lækre grydelapper, hvor du kan skrue og binde alt læder af inden vask 🤗

Jeg har lavet nogle hjælpende videoer, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at forstå opskriften. Det er bare oftest nemmere i levende billeder 🙂 Alle videoer er lavet og redigeret af Milla Billa. Musik af www.bensound.com

Hækleguide af Milla Billa
Hækleguide af Milla Billa